roll up banner flyeralarm

Roll up Banner laten maken

Roll up Banners zijn posters die je neer kunt zetten en niet hoeft op te hangen. Een groot voordeel natuurlijk omdat je deze banner kunt hergebruiken. Een duurzame oplossing ook nog eens. Je hebt verschillende soorten banners en je kunt ze los bestellen, maar ook inclusief het systeem bestellen waarmee je ze opzet.

Waar gebruik je Roll up Banners voor

Roll-up Banners worden vaak gebruikt op beurzen en winkels omdat ze handzaam zijn en makkelijk mee te nemen. De banners zijn makkelijk te demonteren. Het losse systeem zorgt ervoor dat je er altijd weer een nieuw design banner in kunt doen.

Eigen design banner

Als je ze wilt laten drukken kun je het design wat je op de banner wilt aanleveren, maar ook het ontwerp laten maken. De meeste online drukkerijen die het bedrukken van banners aanbieden hebben templates beschikbaar die je kunt downloaden. Binnen dat template kun je je ontwerp maken. Vervolgens upload je je banner design naar de website van de drukker.

Roll up Banner formaten

Gangbare formaten voor roll-up banners zijn 85cm bij 200cm, 100 bij 200 cm, 60 bij 200 cm en 150 bij 200 cm. Er zijn ook mini-bannertjes, die je op je toonbank kunt neerzetten, of bijvoorbeeld op tafel. Makkelijk voor de horeca als menukaart of bedenk een creatieve variatie op een reserveringsbordje.

Meest gebruikte materialen voor Banners

tBanners kun je laten maken op verschillende soorten materiaal. Het een is duurzamer dan de ander en is beter geschikt voor bijvoorbeeld buiten. Het goedkoopste materiaal om een banner te bedrukken is polyesterfolie. Polyester folie laat geen licht door en is vormvast en daarmee uitermate geschikt om banners en roll-up banners te maken. Beeldscherpte is hoog en de kleuren zijn mooi en UV bestendig. Als je vaak andere banners wilt en je hebt ze vooral binnen staan dan is dit de beste oplossing. Zoek je iets weerbestendigers dan kun je beter Polyesterdoek nemen, dat is te vergelijken met tentdoek. Het is zwaarder en dikker dus minder gevoelig voor omstandigheden van buitenaf. Daarnaast is het waterafstotend en is het beter geschikt voor buiten. Ga je voor de beste kwaliteit en wil je het mooiste resultaat dan moet je voor PVC frontlit gaan. PVC frontlit is het meest geschikt voor buiten en gaat het langste mee. Het is ook afneembaar met een vochtige doek, wat handig is als er kans op vlekken bestaat of de banner in weer en wind buiten moet staan.

Roll up Banner systemen

De systemen waarin je een roll-up banner kun plaatsen zijn ook verschillend. Het mag duidelijk zijn dat je voor buiten een wat stabieler en duurzamer systeem nodig hebt dan voor binnen. Ook is het ene systeem makkelijker op te zetten dan het andere systeem. Er zijn speciale systemen geschikt voor outdoor evenementen met haringen die zelfs in de meest winderige omstandigheden ervoor zorgen dat je banner zichtbaar blijft. In sommige systemen kun je twee banners doen, wat extra leuk is en de kans geeft om af te wisselen. Bij een dubbelzijdig bedrukte banner is dat lastiger en dan ben je gelijk verplicht om een hele nieuwe te bestellen als 1 kant out of date is.

Nieuw: Duurzame banner!

Nieuw is de trend in duurzame banners. Flyeralarm introduceert de ecologische banner. Deze duurzame roll up banner is gemaakt van linnenstructuur papier en de voet is van karton. Overigens is de voet ook te bedrukken. Als de banner niet meer gebruikt wordt, kan deze gewoon bij het oud papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.