De juiste baklijst voor het mooiste canvasdoek

Wie een fraai canvasdoek heeft laten maken, wil dat dit doek natuurlijk zo goed mogelijk tot zijn recht komt aan de muur. Daarom zijn er allerlei verschillende baklijsten op de markt, die allemaal als doel hebben om canvas zo fraai mogelijk naar voren te laten komen. Baklijsten komen in allerlei maten en stijlen en dus kan het soms moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Gelukkig kunnen we je een beetje op weg helpen.

Bepaal de juiste maat

Kies je een canvasdoek, dan heb je waarschijnlijk al een beetje in het hoofd welke maat dat doek moet gaan hebben. En dat komt goed uit, want je zal zien dat er een hele ruime keuze is aan maten voor baklijsten. Dat is niet zo gek, want ook canvasdoeken komen in allerlei verschillende maten. En dus is het slim om van tevoren eerst te bepalen waar het doek komt te hangen en dus welke maat het doek zal moeten hebben. Op die manier weet je precies hoeveel ruimte het doek straks zal innemen en hoef je niet bang te zijn dat je je op de een of andere manier verrekend hebt. En ga je je lijst uitzoeken, dan zal je zien dat er echt heel veel te kiezen is qua maten. Van klein naar relatief groot zoals een baklijst 50×70, het is er echt allemaal. Echter, als je vooraf hebt bepaald welke maat het moet worden, hoef je niet lang te zoeken naar de juiste afmetingen. Zit de juiste maat er niet tussen? Dan kan je de lijst op maat laten maken. Dit wordt in een lijstenmakerij gedaan en dat betekent dat je echt iets unieks in huis haalt. Jouw lijst wordt dan ook echt jouw lijst en het perfecte omhulsel voor je canvasdoek.

Kies een stijl die bij je past

De stijl van de lijst is ook erg belangrijk. Het is immers echt bepalend voor het uiterlijk van het doek. En net zoals een baklijst in allerlei verschillende maten komt, komt hij ook in een ruime variƫteit aan stijlen. Denk aan een moderne lijst, een klassieke lijst, een lijst in echte barok-stijl, noem maar op. Vaak kiezen mensen een lijst die enigszins lijn houdt met het interieur waarin de lijst komt te hangen. Buitengewoon verstandig, want op die manier vormt de lijst straks een geheel met de omgeving. Dus heb je een strak en modern interieur, dan is het niet moeilijk om een lijst te vinden die bij dat interieur past. En zoek je liever iets klassieks, omdat je interieur dat van je vraagt, dan is dat gauw gevonden. Stijlen zijn bepalend voor hoe het doek eruit komt te zien, dus wees geduldig bij het zoeken; jouw ideale lijst zal er echt tussen zitten.

Kies het juiste materiaal

Het juiste materiaal is ook belangrijk in de keuze voor een lijst. Hout, aluminium of kunststof, het kan allemaal. Welke je kiest hangt echt af van je wensen, maar ga nooit zomaar voor de goedkoopste. Het moet immers een lijst worden waar je nog vele jaren plezier van zult hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.