Hoe geweven kledinglabels worden gemaakt

Iedereen weet hoe belangrijk een label is voor onze kleding. Het kan belangrijke informatie bevatten, zoals het materiaal van de stof, hoe het moet worden gewassen en gestreken, de maatvoering en verschillende andere cruciale details. Het kan ook toegepast worden bij het gebruik van je kleding thuis, voor op school of voor de sportclub.

Bij het maken van een geweven kledinglabel moet er met een aantal zaken rekening gehouden worden. Voor als je je afvraagt hoe zo’n label tot stand komt, volgt hier een stapsgewijze handleiding.

Stap 1: Creatie van kunstwerken

De eerste stap bij het maken van geweven kledinglabels is eigenlijk het ontwerpen van hoe het label eruit zal zien. Je kunt dit op een computer doen, op de ouderwetse manier en met pen en papier of de meest gebruikelijke moderne methode om een ​​app voor mobiele telefoons te gebruiken om te helpen bij het maken van bestanden. 

Deze stap lijkt eenvoudig, maar kan behoorlijk moeilijk zijn, omdat de meeste bedrijven die geweven labels aanbieden, een vectorafbeelding met hoge resolutie nodig hebben om de beste resultaten te produceren. Om de beste afbeelding te verzekeren, wordt de voorkeur gegeven aan bestandstypen zoals .pdf, .cdr, .ai of .eps.

Je moet rekening houden met de grootte, vorm en kleur van het label. Je moet nadenken over hoe je jouw merklogo gaat opnemen, of je kunt besluiten om het helemaal niet op te nemen. Vergeet niet om ruimte te laten aan de randen waar het label wordt gevouwen. Je kunt het ook overlaten aan Ikastetiket.

Stap 2: Een steekbestand maken

Zodra het ontwerp klaar is, wordt jouw bestand overgenomen en een steekbestand gemaakt dat door het weefgetouw wordt gebruikt. Door een steekbestand te maken, kun je jouw ontwerp overbrengen naar de borduur- of weefmachinemachine. Steekbestanden worden gemaakt in de taal van deze machines, zodat ze weten wat voor soort steken en ontwerpen ze moeten maken.

Stap 3: Het weefgetouw opzetten

Met het steekbestand klaar, moeten de weefgetouwtechnici het in de weefmachinemachine invoeren zodat het het ontwerp kan lezen en vervolgens het weefpatroon kan maken om het kledinglabel te ontwikkelen.

Stap 4: Het weefgetouw uitvoeren

Afhankelijk van het type geweven kledinglabel dat jij nodig hebt, wordt bepaald welk type weefgetouw wordt gebruikt bij het maken van jouw label. Sommige soorten weefgetouwen zijn breed weefgetouw, naaldweefgetouw, luchtstraal- en schietspoelweefgetouwen. 

Stap 5: Afwerking

De laatste stap bij het maken van een geweven kledinglabel is het vouwen of versmelten van de randen. Ook hier zijn er meerdere opties. Je kunt een recht gesneden label hebben, of labels met verschillende soorten vouwen, zoals de verstekvouw, eindvouw, middenvouw, Manhattan-vouw, enzovoort.

Het hangt af van het soort kleding dat het label zal dragen en van jouw voorkeur. Afhankelijk van de vouw die jij kiest, moet het label mogelijk worden gevouwen en genaaid om aan jouw kledinglijn te worden bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.