piano akkoorden

Hoe werkt het spelen van piano akkoorden?

Piano spelen vinden veel mensen erg leuk. Sommige mensen hebben er veel tijd en moeite in gestopt om hun vaardigheden zoveel mogelijk te bevorderen en andere vinden het gewoon leuk om af en toe een leuk liedje te leren. Welke van de 2 groepen jij ook in past, of misschien pas je in geen van beide, piano akkoorden zal je waarschijnlijk wel eens zien voorkomen. Bij het piano spelen is het vaak ook belangrijk dat je weet wat ze zijn en misschien zelfs hoe ze in elkaar zitten. 

piano akkoorden

3-, 4- en 5-klanken

Bij het spelen van akkoorden heb je vaak de maken met akkoorden die zijn samengesteld uit 3 tonen. Deze zijn, vooral bij beginners, veel gebruikt. Dit komt vaak ook omdat populaire liedjes deze akkoorden gebruiken. Deze akkoorden heten heten ook wel ‘3-klank’ akkoorden. Daarnaast zijn er nog meer tonen waar een akkoord uit kan worden samengesteld. Zo bestaan er ook de ‘4-klank’ en ‘5-klank’ akkoorden. Zoals je wel een beetje aan de naam kan horen bestaan deze dus uit 4 tonen en 5 tonen. Naast de 3-, 4- en 5-klanken akkoorden heb je er nog veel meer type akkoorden. 

Hoe zet jij je hand neer?

Naast het weten hoe akkoorden in elkaar zitten is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet met welke hand en vingers deze worden gespeeld. Voor het neerzetten van je hand is er niet echt een duidelijk ‘goede’ of ‘foute’ manier om dit te doen. In het algemeen gebruiken piano spelers hun rechterhand voor het spelen van de akkoorden en hun linkerhand voor het spelen van de melodie. Dit is natuurlijk alleen als het liedje uit akkoorden en een melodie bestaat. Deze manier wordt vaak toegepast door beginners aangezien dit makkelijker is voor liedjes van een beginnend niveau. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.